Івано-Франківськ

В Україні стартував проєкт “Неймовірні села України”

Конкурс триватиме з липня по грудень.

Про це пише AgroPortal.

Глобальні цілі проєкту (із переліку Цілей сталого розвитку ООН): розвиток сільського господарства, гідна праця та економічне зростання (8), сталий розвиток міст і громад (11), партнерство заради сталого розвитку (17).

Учасники: села (якщо село входить до ОТГ, то його громада подає заявку виключно як від села).

Формат: відбір неймовірних сіл, акцент на проєкт конкурсанта: розвиток сільських територій, охорона навколишнього середовища, управління відходами, відновлювальна енергетика, зелений туризм, реконструкція історико-культурної спадщини.

a34d830 photo5197432722409238434

Відбір проходитиме у три етапи.

Етапи проведення конкурсу

І етап:

13 липня — 31 серпня — прийом заявок (заявку може надіслати кожен охочий, див. Вимоги до села-претендента на конкурс);

1-30 вересня — відбір 10-ти найкращих заявок (редакція AgroPortal.ua обирає 10-ку кращих заявок за допомогою оцінювальної шкали, де певним питанням заявки присвоєно певну кількість балів, див. Анкета села-претендента V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020»).

ІІ етап:

1 жовтня — 1 листопада — на сайті AgroPortal.ua відбуватиметься онлайн-голосування (з 10 сіл обирається 5-ка фіналістів);

2-30 листопада — підготовка командою AgroPortal.ua кожної з 5-ти громад до захисту свого бізнес-проєкту перед членами Експертної ради в режимі онлайн.

ІІI етап:

Грудень — визначення та нагородження переможців (формат залежатиме від ситуації з пандемією COVID-19).

Вимоги до села-претендента на участь у конкурсі

— Заповнити анкету села-претендента V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020».

— Надіслати на пошту agroportal.ua@gmail.com 5 фото, які відображають мету конкурсу, у гарній якості, вказавши в темі листа назву села та область.

Примітка. Організатори залишають за собою право не інформувати тих учасників, які не пройдуть І етап конкурсного відбору.

Призовий фонд 

Село-переможець V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020» отримає 100 тис. грн на реалізацію бізнес-проєкту від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Примітка. Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю для реалізації бізнес-проєкту. Сума вказана без урахування податків та зборів.

Крім головного подарунка переможцю, компанія «Бейкер Тіллі Україна» допоможе одному з 10-ти сіл, які пройшли до етапу онлайн-голосування, в реалізації їхнього бізнес-проєкту.

А Всеукраїнська асоціація громад одному із сіл-фіналістів надасть комплексний консультаційний супровід громади на період становлення після місцевих виборів.

П’ятірка сіл-фіналістів конкурсу отримає річну передплату на журнал Agroexpert та набір спеціалізованої аграрної літератури.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено