Івано-Франківськ

Як у Галицькому парку пугача рятували (ВІДЕО)

Червонокнижна птаха, найбільша сова Європи, була сильно виснажена.

Про це повідомили на сторінці Галицького національного природного парку, пише ПІК.

Вчора, 13 липня, у Центр реабілітації та реінтродукції диких тварин парку зателефонувала жителька Маріямполя Світлана Ваврищук. Жінка повідомила, що знайшла велику сову на околицях села.

13 липня у Центр реабілітації та реінтродукції диких тварин Галицького національного природного парку зателефонувала жителька с. Маріямпіль Світлана Ваврищук і повідомила про знахідку великої сови в околицях с. Маріямпіль. Нею виявився – пугач, найбільша сова Європи, занесена до Червоної книги України. Після детального огляду зовнішніх пошкоджень не виявлено, але стан птаха дуже важкий – сова виснажена. Його вага 1,4 кг (нормальна вага дорослого птаха 2,1 – 3,3 кг.) Є проблеми з кінцівками – відсутній хватальний рефлекс, ця проблема, очевидно, не дозволила птахові полювати і призвела до такого виснаження.

Gepostet von Галицький національний природний парк am Dienstag, 14. Juli 2020

Пернатого оглянули на наявність фізичних ушкоджень. Пугач дуже виснажений, важить лише 1,4 кг, менше половини нормальної ваги.

Окрім цього сова має проблеми з кінцівками та не може самостійно полювати через відсутність ”хватального” рефлексу.

Заступник директора парку Володимир Бучко вважає, що кінцівки можуть бути паралізовані через отруєння пестицидами. Словом, пугачу потрібний догляд.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено