Івано-Франківськ

Постачальникам “дозволять вдиратися до квартир” українців-боржників

У Верховній Раді внесли правки в законопроєкт згідно з яким газовий оператор отримає доступ до житла боржника і зможе відключати

Про це пише ПІК із посиланням на Politeky.

583bd4fc796a7 81163d07c4ae363167dcc031c43443fb 1200 1024x680 1 560x372 1

У першій редакції законопроекту говорилося, що за порушення умов договору (в тому числі і за борги) постачальник міг ломитися в квартиру. До другого читання це нововведення перефразували.

“Представник оператора газорозподільної системи або іншого підприємства, з яким укладено договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, має право доступу до житла”, – йдеться в тексті документа.

Юристи вважають, що ця новела є антиконституційною.

“Якщо б у документі йшлося про доступ житло за умови, якщо без такого доступу представника оператора була б загроза життю, тоді не було б претензій. Зараз не зрозуміло, що може бути підставою для доступу в житло, не стане заборгованість причиною для того, щоб потрапити в квартиру і примусово відключити газопостачання”, – зазначив юрист Олександр Плахотнік.

Крім вищеописаного нововведення, проект закону передбачає, що українці повинні вибрати формат відносин з постачальником – колективний або індивідуальний. Якщо споживач відмовиться вибирати, з них автоматично підпишуть індивідуальний договір, який передбачає передоплату до 22 гривень.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено