Івано-Франківськ

Голові комітету соцполітики мало 35 тисяч зарплати

Галина Третьякова вважає заробітну плату народних депутатів замалою, щоб якісно забезпечувати їхню роботу.

Про це повідомляє Українська правда, пише ПІК.

“Депутатська заробітна плата – вона не тільки для депутата. Вона невелика, можна навіть сказати, що в реаліях для того, щоб забезпечити роботу народному депутату, вона замала”, – сказала Третьякова в інтерв’ю Громадському.

Також нардепка від “Слуги народу”, уточнила, що депутатам нараховують у середньому 42 тисячі гривень на місяць “брутто”, а “на руки” (після відрахування податків) вони отримують 32-35 тисяч залежно від того, чи брав парламентар відпустку.

Голова комітету соцполітики також вважає проблемою низькі виплати на організацію роботи народного депутата. Зокрема, досить багато часу займає опрацювання вхідної кореспонденції, чим, за її словами, у європейській практиці займається офіс народного депутата.

“Народний депутат має мати юридичну підтримку, організаційну… має бути контроль того, що відображається у ЗМІ. Крім того, має бути особистий помічник, який буде твій розклад [формувати]… На помічників оця сума, яка надається, – 42 тисячі гривень на чотирьох осіб. Це замало”, – сказла Третякова.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Кличко благословив сина на вибори у мери Києва

Щоб знову йти в мери, Марцінків має заплатити 38 тисяч гривень (ІНФОГРАФІКА)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено