Івано-Франківськ

В Долині закликають створити Бойківський район

Запрошують до широкої дискусії з цього питання всі громади Долинського та Рожнятівського районів, а також Болехівської громади.

Гуцули прийшли до Верховини та створили Гуцульський Верховинський район. Тепер потрібно бойкам спуститись до Долини та створити Бойківський Долинський район, пише у групі Долина Молода мешканець міста, економіст Клим Бойко, повідомляє ПІК.

Створити новий район він пропонує на базі громад Болехова, Вигоди, Долини, Брошнів-Осади, Рожнятова, Перегінська, Витвиці, Спас, Дуба.

“Мета: об’єднати громади в єдиний район задля спільного соціально-економічного та культурного розвитку. Сіль уже не видобувається, нафта і газ вичерпується, широка вирубка деревини – призводить до кліматичних катастроф, та зменшує туристичну привабливість. Тому, шановні бойківські ґазди і ґаздині, давайте думати, що ми залишимо нашим нащадкам?! Стратегія (не лісом єдиним)”, – пише Клим Бойко.

Він пропонує свою програму розвитку регону.

Тиждень тому, коли Верховна Рада своїм рішенням ліквідувала Долинський район,  пан Бойко писав:

“Хоча ми і програли бій минулого тижня, коли прийняли постанову, де ліквідували Долинський район, але наша боротьба продовжується, і головний бій ще попереду!”.
Ми будемо слідкувати за розгортанням дискусії на тему Бойківського району. Якщо вона, звичайно, буде.
Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено