Івано-Франківськ

На Косівщині для хворих на коронавірус звільнили додатковий відділ у лікарні

І готують ще ще один. Це пов'язано з тим, що ситуація із захворюваністю на Covid-19 в районі складна та напружена.

Про це повідомляє Аліса Мудрицька, пише ПІК.

“Починаючи з другої половини червня, у нашій лікарні перебувають одночасно від 90 до 115 хворих. Щодня приймаємо 6-7 нових пацієнтів. Для нових ліжок вивільнили гінекологічне відділення. Якщо хворих стане більше, доведеться розміщувати їх у педіатричному відділі. Як ви розумієте, дітей, які матимуть не коронавірусну інфекцію, а іншу недугу, у відділ не прийматимуть”, – каже директор Косівської районної центральної лікарні Дмитро Микитюк.

На стаціонарному лікуванні у нашій лікарні перебувають 92 особи. У кожного хворого є клінічні ознаки COVID-19, передусім пневмонії. У 37-ми з них підтверджено наявність в організмі коронавірусної інфекції. Четверо хворих – у важкому стані, лежать у реанімації, у двох з них позитивний результат на COVID-19. Двоє потребують кисню. Кисень привозять зі Львова двічі на тиждень.

Решта 55 пацієнтів чекають результатів ПЛР-тестів. Це може тривати 10 днів, а то й два тижні. Лабораторний центр не може швидко впоратися з таким великим навантаженням. До того ж, ПЛР-тести не гарантують стовідсоткової точності результату.  Профільний міністр заявив, що похибка усіх проведених аналізів може становити до 25 відсотків. Тому і трапляються випадки, коли клінічна картина має всі ознаки COVID-19, у хворого всередині літа – двостороння пневмонія, а тест не виявляє вірусу в організмі.

 До того ж Косівська ЦРЛ зараз припинила приймати хворих на COVID-19 з сусіднього району, бо не вистачає місць для своїх жителів. Верховинців у лікарні залишилося лише троє. Нових хворих  з цього району тепер відправляють на лікування у Коломию та Городенку.

“Нам треба навчитися жити з цим вірусом, адаптуватися до нього. Не вірю, що він зникне навіть до кінця року. Виглядає так, що перейде і в наступний. Тому не можна втрачати пильності та обережності”, – зазначає Дмитро Микитюк.

До слова, станом на сьогодні, 31 липня в Косівському районі виявлено 13 нових випадків захворювання на COVID-19. Хворобу виявлено в жителів сіл Середній Березів, Город, Рожнів, Смодна, Соколівка, Стопчатів, Трач, смт. Кути. Всього по району зареєстровано 263 лабораторно підтверджених випадки захворювання, з них: 33 особи госпіталізовано, 80 осіб на самоізоляції вдома, 143 особи одужали і 7 осіб померло.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено