Івано-Франківськ

У Коломиї відкрилася перша приватна клініка з безкоштовними послугами

Зараз у клініці працюють 11 людей, а контракт з НСЗУ на 2020 рік складає більше мільйона гривень.

Подружжя Токарчук медики, створювали клініку близько 2 роки.

Про це повідомляє ШоТам, пише ПІК.

Як розповів Олег Токарчук, спочатку не повірили, що це можливо. А потім вирішили прийняти виклик та почали волонтерити: їздили по селах, амбулаторіях, ФАПах, зустрічалися з громадами, колективами та розповідали людям про медичну реформу.

Вже коли відкрили власну практику, відчули шалену підтримку.

“Вже в перші місяці я набрала перших 500 пацієнтів,  а лікарка-педіатр — 200. На початку це дозволило покрити оренду приміщення та заробітну плату для працівників”, – каже Оксана Токарчук.

Починали із приміщення площею у 40 квадратів, зараз же мають 140 м2. Є також два окремі входи: для найменших гостей і для дорослих й  окремі кабінети, де приймають: педіатр, ревматолог, дитячий ортопед-травматолог, гінеколог та терапевт.

Зауважимо, клініка має угоду з НСЗУ за програмою медичних гарантій первинної медицини. Всі пацієнти, які мають декларацію в клініці, первинну медичну допомогу (все що передбачено програмою) отримають на безоплатній основі.
Послуги, які не входять в програму, отримують зі знижкою або також безоплатно (профогляд дитячого ортопеда). Для пацієнтів, які не мають декларації, послуги надаються на платних засадах.

Довідково: перший етап медреформи розпочався 1 липня 2018 року. На цьому етапі змінили модель фінансування первинної (амбулаторної) ланки української медицини. Створена в часи реформи Національна служба здоров’я України оплачує надані медзакладом послуги за кількістю підписаних з пацієнтами декларацій. Тобто: є пацієнт — є гроші, нема пацієнта — нема грошей. Тариф на надання послуг первинної ланки медицини єдиний для всієї країни — близько 500 гривень на рік. А всі фінансові потреби медичного закладу — тепер у віданні місцевих рад.
Що це дає? Пацієнт тепер може сам обирати медзаклад, в якому лікується.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено