Івано-Франківськ

У Тлумачі масово гине риба 

За літо 2020 року це вже другий випадок масового отруєння риби на Прикарпатті.

31 липня 2020 року зафіксували масову загибель риби на річці Дуструв у місті Тлумач Тлумацького району. Як писала ПІК раніше, у Тлумачі невідомі отруїли річку (ФОТО). 

Про це повідомляє Івано-Франківський рибоохоронний патруль, пише ПІК.

“Протягом 1500 м на трьох ділянках проведено виявлено та вилучено відбір риби у снулому стані, а саме: верховодка – 500 екз., гірчак – 175 екз., плітка 63 екз., пічкур звичайний –33 екз., бичок-піщаник – 14 екз. (всього 785 екз. загальною вагою 7,6 кг)”, -йдеться у повідомленні.

Водні біоресурси у тухлому (снулому) стані, для встановлення причини загибелі, передано для дослідження у ветлабораторію Держпродспоживслужби.

«За літо 2020 року це вже другий випадок масового отруєння риби на Прикарпатті, – коментує ситуацію начальник Івано-Франківського рибпатруля Любомир Стрембіцький, – так, 10 червня на річці Пітчоса у Калуському районі під час масової загибелі риби працівниками Управління виявлено 160 екземплярів 9-и видів риби».

За результатами обстеження річки Дуструв встановлено, що природному середовищу завдано збитків на суму понад 36 000 грн.

Чекаємо на результати проведених фахівцями-«екологами» аналізів.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено