Івано-Франківськ

Чи може Зеленський зателефонувати Шмигалю і сказати: Денисе, треба підвищити пенсії…

Глава Кабміну відповів "Радіо Свобода" на гострі питання про пенсії, запрплати, початок навчального року і, нарешті, про знайомство з Ахметовим.

C9D0C71F 9CEA 4808 BD66 520B3BB15BDB w1597 n r1 st

“Спілкування з президентом Зеленським. Він може зателефонувати та сказати: Денисе, треба підвищити пенсії, можеш підвищити пенсії?”.

Таким було одне із понад 60 запитань, на які прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів під час великого інтерв’ю “Радіо Свобода“, пише ПІК.

Стосовно ймовірного дзвінка президента щодо пенсій, глава Кабміну пояснив:

“Не в такому ракурсі, як ви кажете. Але спілкування у нас абсолютно конструктивне, дуже доброзичливе. І ми насправді з ним однодумці. Немає (як ви поставили питання) політичного тиску або якихось речей, які для мене особисто неприйнятні. Цього не існує. Я це знав. І ми коли з президентом ще вели розмови в принципі про спільну роботу, ще коли я працював на інших посадах, я розумів, що у нас бачення розвитку держави однакове і бачення відповідальності за суспільство, за людей теж однакове”.

Щодо карантину і навчального року прем’єр сказав:

Навчальний рік почнеться в Україні 1 вересня. Нормальний навчальний рік. Це важливо. Тому що люди переживають. Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть вчитися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоч в перший клас хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке. Ні. В нас навчальний рік починається 1 вересня. Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють”.

Однак прем’єр додав, що в тих регіонах, де є «червоні» обмеження, звичайно, буде введений карантин такий самий, який вводиться при інших епідеміях. Наприклад, коли епідемія грипу або якась інша інфекція, то закривають школи на 2 тижні, діти вчаться вдома дистанційно, а потім знову йдуть до школи.

Також є в інтерв’ю розшифровки:

  • на що саме використовуються 64,7 млрд гривень фонду боротьби з COVID і його наслідками;
  • чому прем’єр не може розмірковувати про той чи інший великий  бізнес та чому вважає себе політичним волонтером;
  • як правильно ставити наголос: «ШмИгаль» чи «ШмигАль” і чи знає Денис Анатолійович історію свого прізвища?

Нарешті інтригуюче питання від “Радіо Свобода”: “Ви казали, що ви з Ахметовим навіть не знайомі. Чи вже познайомилися?

“У момент зустрічі президента України з крупним бізнесом ми візуально познайомилися перший раз у житті”, — відповів Шмигаль.

Щоб скласти цілісне враження про фігуру прем’єра на сьогоднішньому етапі, варто прочитати його повне інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Читайте також:

Прем’єр-міністр України оцінив сучасні українські вагони (ВІДЕО)

Шмигаль нагадав очільникам областей про їх повноваження в період карантину

На тисячу мешканців Прикарпаття будують нового житла вдвоє більше, ніж в середньому в Україні

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено