Івано-Франківськ

На тисячу мешканців Прикарпаття будують нового житла вдвоє більше, ніж в середньому в Україні

Такою є ключова теза привітнь, які звучать сьогодні, 9 серпня, з  нагоди Дня будівельника на адресу трудівників галузі регіону.

35915

Напередодні професійного свята голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів у своєму привітанні будельникам наголосив:

“Будуючи комфортне житло та заклади соціальної і туристичної інфраструктури, промислові об’єкти, споруджуючи дороги і мости, облаштовуючи сквери та площі наших міст і сіл, відновлюючи храми, пам’ятки історії й культури, Ви створюєте Прикарпаття таким, яким його хочуть бачити люди. Саме пріоритетність будівельної галузі визначила одну з ключових ініціатив Президента України «Велике будівництво». Сьогодні вона успішно втілюється в життя в області”.

Принагідно зазначимо, що будівельний комплекс Прикарпаття є привабливим для інвестування. У 2019 році підприємства галузі освоїли 2,4 млрд.грн капітальних інвестицій, що становить 25,4% загальнообласного обсягу інвестицій, за січень–березень 2020 року – 363,6 млн.грн (36,9%).

У 2019 році на Прикарпатті прийняли в експлуатацію 752,9 тис. кв. м  загальної площі нового житла, або 550 кв.м  у розрахунку на 1000 осіб постійного  населення. В середньому  в Україні відповідна цифра складає 263 кв. м.

Читайте також:

У Снятині реставрують міську ратушу

Заступник голови ОДА ознайомився зі станом будівництва школи в Городенці (ФОТО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено