Івано-Франківськ

Під час сходження на Говерлу п’ятеро туристів потребували допомоги рятувальників

Туристи з п'яти різних куточків України відчули погане самопочуття під час сходження на вершину.

Про це повідомляє Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, пише ПІК.

8 серпня о 12:40 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що під час сходження на гору Говерла по “зеленому маршруту” в складі групи туристів (25 чоловік з міста Луцьк), в районі Малої Говерли відчув погане самопочуття 48-річний турист, потрібна допомога у транспортуванні його до підніжжя гори. Рятувальники доставили його до спортивної бази “Заросляк”. Стан чоловіка задовільний.

туристи на Говерлі

“Впродовж дня до рятувальників Ворохтянського ПРВ, пост Заросляк надійшло ще 5 звернень від туристів щодо надання допомоги при сходженні з гори Говерла, у зв’язку погіршенням стану здоров’я та поганим самопочуттям”, – йдеться у повідомленні.

  • Так, о 13:55 надійшло звернення про, те що під час сходження по “зеленому маршруту” на вершину Говерли, від групи туристів (23 чоловік) відстав 12 річний підліток, житель міста Жмеринка Вінницької області, невідоме його місце перебування. Рятувальники одразу розпочали пошуково-рятувальні роботи. О 16:00 підліток самостійно повернувся до автобуса, що перебував на стоянці спортивної бази “Заросляк”.
  • О 15:05 надійшло звернення від жителя Львівської області, щодо надання допомоги жителю міста Львів, 1984 р.н., в якого під час сходження погіршилось самопочуття. О 16:10 чоловіка проведено до підніжжя гори Говерла.
  • О 15:55 від групи туристів надійшло повідомлення, про необхідність надання допомоги туристці з Одеси, 1966 р.н., в якої погіршилось самопочуття. О 16:30 жінку проведено до підніжжя гори Говерла.
  • О 16:10 до рятувальників надійшло повідомлення про необхідність надання допомоги туристу з Кривого Рогу, 1982 р.н., який відчув погіршення самопочуття. О 16:55 чоловіка проведено до підніжжя гори Говерла.

Всього врятовано чотири особи. Стан всіх туристів задовільний.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено