Івано-Франківськ

“Дороги Прикарпаття” не будуть реагувати на активістів, а будуть відновлювати шляхи

Йдеться насамперед про ремонт доріг Печеніжин-Рунґури-Слобода, Рожнятів – Липовиця та Креховичі-Дзвиняч.

IMG 4186 10 08 2020 c

Сьогодні під час щотижневої наради, яку провів в Івано-Франківській ОДА Віталій Федорів, розглянули питання використання коштів, виділених на ліквідацію наслідків червневої стихії на Прикарпатті, повідомляє ПІК.

Зокрема, йшлося про ремонт доріг Печеніжин-Рунґури-Слобода на Коломийщині, Рожнятів – Липовиця на Рожнятівщині та Креховичі-Дзвиняч Дзвиняцької ОТГ. За приведення їх до ладу відповідає Державне підприємство «Дороги Прикарпаття».

Гостре питання перед директором підприємства Андрієм Сазоновим щодо відновлення дороги на Слободу поставив Віталій Федорів. Він уже вдруге за останні тижні запитує, чи знає головний дорожник, що мешканці йдуть до свого села два кілометра пішки?

Більш емоційно підняла тему дороги “Рожнятів – Липовиця” голова Рожнятівської РДА Ірина Люклян.

На її думку, поки керівництво “Доріг Прикарпаття” розглядає-переглядає цінові питання ремонтних робіт та формує договірні стосунки з підрядниками, в Рожнятівському районі на проблемі дороги “набивають собі бали” різні політичні сили та громадські активісти, які потім припишуть усі заслуги собі. Та й люди більше не хочуть чекати ремонту.  До слова, за даними публічних закупівель Prozorro (тендер відбувся ще 23 червня), ремонт цієї дороги має обійтись у 58 690 756 грн.

“У п’ятницю мене людей 30 тримали у кабінеті, питали коли буде робитись дорога. Вони хочуть їхати в ОДА, я не можу їх більше тримати – нехай їдуть. Люди налаштовані рішуче та хочуть перекривати дорогу”, – сказала онлайн Ірина Люклян.

На це пан Сазонов відповів холоднокровно:

“Емоційний виступ. Дякую. У нас виробнича діяльність. Ми працюємо відповідно з чинним законодавством, і коли закінчимо всі процедури, до кінця цього тижня приступимо до виконання робіт. Ми не будемо реагувати на активістів та інших осіб, які намагаються заробити собі балів, не прикладаючи жодних зусиль для розвитку Івано-Франківської області”.

Керівник державного підприємства «Дороги Прикарпаття» Андрій Сазанов також уточнив, що ремонт доріг “Креховичі-Дзвиняч” та “Рожнятів – Липовиця” розпочнеться до 15 серпня. А щодо дороги Печеніжин-Рунґури-Слобода сказав голові ОДА, що виконання робіт вже складає не менше 20%.

Читайте також:

У Ланчині завершують ремонт центральної дороги

На ремонт дороги в Городенківському районі витратили 2 мільйони гривень (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено