Івано-Франківськ

Івано-Франківщина увійшла в трійку лідерів з забруднення повітря

Забруднюють Прикарпаття три підприємства.

Дослідження забруднення повітря показує, що минулого року Промислові підприємства за попередній рік викинули до атмосфери 1,55 млн т шкідливих речовин, повідомляє Державна служба статистики.

Про це повідомляє Ліга.Нет., пише ПІК.

“Найбрудніші” регіони – це Донецька і Дніпропетровська області. Тут зосереджено безліч промислових об’єктів. “Найчистіші” – Миколаївська, Херсонська і Закарпатська області.

Івано-Франківська область посідає 3 місце по забрудненню повітря. В нашій області за рік в атмосферу було викинуто 185,31 тис. тон шкідливих речовин з трьох підприємств.

Такими підприємствами є:

  • Відокремлений підрозділ “Бурштинська ТЕС” Акціонерного товариства “ДТЕК Західенерго”.
  • Державне підприємство “Калуська ТЕЦ-Нова”.
  • Філія управління магістральних газопроводів “Прикарпаттрансгаз” ПАТ “Укртраснсгаз” Богородчанське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів.

Найсильніше на рівень забруднення повітря на Прикарпаття впливає Бурштинська ТЕС. Потужність підприємства — 2334 МВт. Станція працює на вугіллі, природному газі і мазуті.

12 енергоблоків (потужністю по 200 МВт кожний) були введені в експлуатацію в 1965-1969 роках. З 2012 року Бурштинська ТЕС входить до складу компанії ДТЕК Західенерго Ріната Ахметова.

Бурштинська ТЕС унікальна. З 2001 року вона відокремлена від об’єднаної енергосистеми України і працює у складі “Бурштинського острова” паралельно з об’єднаною енергетичною системою європейських країн.

На електростанції поступово модернізують обладнання. Зокрема, в 2018 році завдяки заміні електрофільтра для очищення газів на 10 енергоблоці викиди твердих речовин в атмосферу зменшилися до 50 мг/м3, що відповідає українським і європейським стандартам.

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте також:

На Івано-Франківщині за минулу добу 131 прикарпатець одужав від коронавірусу, 121 новий випадок

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено