Івано-Франківськ

Гральному бізнесу в Україні – бути: Зеленський підписав закон

У фракції "Слуга народу" прогнозують, що для початку реальної роботи закладів грального бізнесу знадобиться від пів року до року.

Президент Володимир Зеленський підписав закон 2285-Д про державне регулювання грального бізнесу, не дивлячись на дві взаємовиключні норми про визначення органа-регулятора ринку.

Нагадаємо, ще 14 липня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про державне регулювання грального бізнесу. Закон встановлює перелік видів діяльності у сфері азартних ігор, які дозволені в Україні. Наразі вказано, що 11 серпня документ повернуто з підписом президента.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради, пише ПІК.

657cf0d929c01506efb291b07b02199c

І що тепер?

Зали з ігровими автоматами дозволять розташовувати тільки в готелях, які мають три-п’ять зірок, а в чотири-п’ятизіркових — казино. Допустимий вік гравця азартних ігор, відповідно до проєкту закону, від 21 року.

За ведення грального бізнесу без ліцензії кримінальна відповідальність (штраф від 170 до 680 тисяч гривень, за повторне порушення — від 680 до 850 тисяч гривень) або ж позбавлення волі.

Також штрафи можливі за низку порушень організаторів, наприклад, допуск до гри людей, молодших 21 року, — штраф близько 2 млн 360 тисяч гривень, а за повторне порушення — анулювання ліцензії.

Як було раніше?

Гральний бізнес в Україні заборонений законодавчо з 2009 року. Однак з того часу оператори лотерей знайшли лазівку у законі, яку використовують для здійснення цієї діяльності.

 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено