Івано-Франківськ

Замах на вбивство судді: в Івано-Франківському апеляційному суді відреагували на жахливий інцидент з колегою

Як повідомляв ПІК, у Підпечерах невідомий хотів підірвати суддю “розтяжкою”. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

117626436 4590703980970206 8859101825073114679 o 1

117335792 4590704160970188 3218559306483377569 o 1

Інцидент трапився 10 серпня, коли суддя Богородчанського районного суду виїжджав вранці до праці. Відкриваючи гараж, він почув дивний звук. На ролетах воріт суддя виявив розтяжку, зроблену на основі гранати Ф-1, як з’ясували слідчі.

Богдан Гриновецький, голова Івано-Франківського апеляційного суду, у коментарях журналістам заявив, що не пам’ятає такого жаху на своїй суддівській практиці. Дізнавшись про злочин, він дав відповідні вказівки, було повідомлено Вищу Раду Правосуддя та Генеральну прокуратуру України для належного забезпечення розслідування цієї події.

Колеги постраждалого судді схиляються до думки, що причиною інциденту могла стати професійна діяльність судді Богородчанського районного суду.

Богдан Гриновецький вважає:

“Це означає , що суддя проявив по якісь конкретній справі чи по кількох інших справах законну позицію, своє відповідне правове ставлення до розгляду судових справ. Це комусь не сподобалось. І звідси така жахлива реакція на дію чи на поведінку судді»

Суспільство, кажуть в Апеляційному суді, давно наелектризоване, трапляється багато негативних проявів щодо суддів, переважно необгрунтованих проявів. Цілком можна припустити, що по одній зі справ стався такий випадок. У нас люди неврівноважені – може бути непередбачувана реакція навіть на те, що суддя присудив аліменти.

Також Гриновецький заявив, що не чув, аби на постраждалого суддю чинився тиск. А Богородчанський районний суд, і судді, які там працюють, каже голова Івано-Франківського апеляційного суду, одні з найвідповідальніших і дисциплінованих.

«Тут не шукають підстав для уникнення розгляду справ. Наш апеляційний суд часто до них направляє складні кримінальні справи. Такі наслідки судової реформи – нема суддів, нема кому розглядати резонансні кримінальні справи», -говорить Богдан Гриновецький.

Він також наголосив, що вкрай нерозумно реагувати таким чином на дії судді. Навіть якщо з його боку виникають порушення, існує маса законних заходів щодо дисциплінарної відповідальності судді – аж до звільнення з роботи. Існує звернення з обгрунтованою скаргою до Вищої Ради Правосуддя на неправильні дії судді.

“В Україні є  багато прикладів, коли ВРП звільняє з роботи суддів, які не дотримуються закону, порушують дисципліну, вчиняють дисциплінарні проступки, несумісні з діяльністю суду”, – каже Богдан Гриновецький.

Про постраждалого суддю Богородчанського райсуду голова Івано-Франківського апеляційного суду відгукується, як про класного професіонала і каже, що він є одним із кандидатів до апеляційного суду.

Тим часом поліція проводить розслідування і розшукує зловмисника, якому інкримінують замах на життя судді і незаконне поводження зі зброєю. Зловмисникові загрожує довічне ув’язнення.

За словами слідчих, наслідки вибуху, якби він трапився, важко було б передбачити. Пристрій був змонтовний так, аби вибухнув під час відкривання воріт. Граната Ф-1 доволі потужна. До речі, в приміщенні будинку того ранку перебували члени сім’ї постраждалого судді.

Орест Борисікевич.

Читайте також:

В Тисменицькому районі невідомий хотів підірвати суддю “розтяжкою” (ФОТО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено