Івано-Франківськ

«Що коїться!» у Франківської молоді?

У Івано-Франківську молоді люди власними силами зняли молодіжний серіал.

Сьогодні в кінотеатрі «Люм‘єр» відбувся допрем‘єрний показ молодіжного серіалу «Що коїться!». Зібралися переглянути перший епізод засновники, актори та глядачі, пише ПІК.

DSC9837 scaled

«Що коїться!»  – серіал про 5 молодих людей, які абсолютно різні, але їхні долі перетинаються. Ярина, Назар, Маша, Таня і Стас – покажуть глядачам життя сучасної молоді в Івано-Франківську.

«Серіал не має ні до чого мотивувати, в чомусь переконувати. Адже кожен повинен мати місце пошуку для чогось. Це наше місто, наші люди, тому всі зрозуміють «хто є хто», – каже режисер та сценарист молодіжного серіалу – актор франківського драмтеатру Юрій Вихованець.

1 25 1

Сам проект стартував у березні, але до зйомок приступили 16 червня. Наразі вже відзняли всі 8 серій, три з яких повністю змонтували.

«Ідея зробити серіал виникла вже давно, але понад два роки не було можливості. Та цьогорічний карантин посприяв. Вирішили зібрати команду і пішло-поїхало. Четвірка акторів зібралася зразу, а от для п’ятої героїні влаштували інстаграм кастинг. Яка вона має бути вже знали, роль була написана, тому шукали саме ту. Нею виявилася Маша», – розповідає засновник серіалу Назар Базюк.

DSC9747 scaled

Назву «Що коїться!» придумала Ярина Кіт. Дівчина займається виготовленням футболок і часто писала слово «коїться».

“Вже коли майже все було готово, ми почали думати «А яка ж назва?». І тут згадалося це Яринине “коїться”. Але вирішили що має бути не питання, а ствердження, викрик. Та й тепер це улюблена фраза нашого режисера (сміється -ред)”, – розповіла акторка серіалу Тетяна.

DSC9753 scaled

Особливістю серіалу є те, що виконавці головних ролей – не є професійними акторами. 

«Те, що актори не професійні і було найскладнішим. Це стосується і головних героїв і масовки. Адже ту все по-іншому, потрібний особливий підхід. Не всі розуміють специфіку професії і те, що від однієї людини може залежати успіх всієї стрічки. Хоча є такі сцені, що зняті з першого дублю, а були й такі, що планували за ніч зняти, а почало світати…» –  розповідає Юрій Вихованець.

Актори грали самі себе, хоча сюжетна лінія є повністю вигаданою.

“Плюсом є те, що вони грали самі себе. Тому вони дуже органічні. Їм не треба було довго вживатися в роль, розбирати героя, його лінію, думати “хто він, як мислить тощо”. Вони це все вже знали”, – зауважує режисер стрічки.

DSC9780 scaled

Для актора Франківського драмтеатру Юрія Вихованця це перший режисерський досвід.

«Було страшно, спершу вагався, але потім подумав, що замість того, щоб потім когось хейтити, краще піду і зроблю сам (сміється – ред.). Назар написав, ми зустрілись і почали складати сюжетну лінію. Це досвід. Маю тепер свій серіал, який би він не був», – розповідає Юрій Вихованець.

DSC9781 scaled

Під час перегляду першого епізоду актори й засновники підмітили і плюси й мінуси.

Важко об’єктивно оцінювати себе, адже актори, режисер знають всю “кухню”. Тому адекватна оцінка за глядачами. А ми готові до критики та відкриті до хейту”.

Перша серія серіалу з’явиться на платформі YouTube сьогодні, о 19:00.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено