Івано-Франківськ

Стало відомо, українців яких професій чекають за кордоном на роботу

Експерти з працевлаштування прогнозують, що ринок праці в Україні та світі активізується вже до осені.

robota zakordonom 111

Список найбільш затребуваних вакансій у різних країнах істотно відрізняється, йдеться в публікації “Сегодня”, пише ПІК.

“Аналіз вакансій, які розміщували зарубіжні європейські роботодавці протягом 2020 року і передбачали працевлаштування іноземців (українців зокрема), показує, що хоча кожна країна має свої особливості, є і загальні тенденції. Так, наприклад, в ТОП-5 вакансій у всіх аналізованих країнах увійшли такі профсфери, як ІТ, телеком та транспорт. У більшості країн також фігурують виробництво і будівництво. Досить активний попит на робочий персонал “, – зазначили аналітики.

У Польщі роботодавці шукають електриків, сантехніків, опалубщик, мулярів і різноробочих на виробництво. Також там користуються попитом водії, представники сфери ІТ, бухгалтери та будівельники.

У Німеччині шукають лікарів-інтернів, торгових представників, медсестер / медбратів, прибиральників та комірників. До слова, саме працівники медичної сфери в Німеччині одні з найбільш затребуваних.

В Італії список затребуваних фахівців відрізняється. Там шукають кухарів на дому, операторів колл-центрів, консультантів по онлайн-продажу, журналістів і торгових агентів.

У Чехії потрібні оператори на виробництва, водії автомобілів (машини на складах для перевезення різних речей, матеріалів і т.д.), електрики, торгові представники і слюсарі.

В Угорщині також потрібні електрики, охоронці, кухарі, менеджери з продажу і оператори в колл-центри.

“Як бачимо, незважаючи на відмінності, що в Україні, що в Європі потрібні представники робочих спеціальностей”, – підсумували автори.

Українці можуть виїхати на роботу в Польщу без трудової візи – тільки при наявності біометричного паспорта, навіть незважаючи на карантин. Однак такі правила не поширюються для в’їзду в інші країни ЄС.

Читайте також:

Плани на майбутнє: в Україні чи за кордоном? (ВІДЕО)

Як не стати жертвою торгівлі людьми: акція “Лабіринт можливостей” (ФОТО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено