Івано-Франківськ

Не варто панікувати: на Прикарпатті є кошти на виплату допомоги потерпілим від повеней

Державні фінанси на виплати зарезервовані до кінця 2020 року.

Із 3019 справ, що поступили в область на виплату допомоги постраждалим від повеней, кошти фактично отримали 94% заявників, або 2829 сімей. Загальна сума виплат склала 69, 4 млн. гривень. Передбачено на допомогу 78 мільйонів.

Про це сьогодні під час онлайн-наради в Івано-Франківській ОДА сказав начальник департаменту соціальної політики облдержадміністрації Володимир Корженьовський, пише ПІК.

IMG 3453 con 17 08 2020

“Здійснені також виплати 4 сім’ям загиблих, ще двом кошти будуть спрямовані цього тижня”, – зазначив Корженьовський.

Щодо потерпілих, які очікують допомогу, щоб використати їх на відновлення будинків, то найбільше людей ще не отримали гроші у Галицькому та Калуському районах. Попри те влада області просить не драматизувати ситуацію.

“З самого початку ми орієнтувалися на те, щоб державні фінансові ресурси, виділені Прикарпаттю на ліквідацію наслідків повеней, спрямовувати насамперед на допомогу людям. І зараз немає жодних причин для паніки. Ми виплатимо людям усі кошти, які визначили відповідні комісії. Тримаємо це питання на контролі. Кошти обов’язково будуть виплачені до кінця року”, – запевнив голова ОДА Віталій Федорів.

Марія Палюга

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено