Івано-Франківськ

З першого вересня на Прикарпатті будуть тотально «трясти» бухгалтерії

Представники управління  Держпраці разом з податківцями області перевірятимуть підприємства, де люди отримують значно більше, ніж показує звітність.

Планують охопити усі сфери діяльності, але в першу чергу сфери сільського господарства, будівництва, торгівлі, громадського харчування, готельно-ресторанного бізнесу, які є найбільш критичними в плані використання незадекларованої праці.

Про це сказав вчора під час щотижневої наради в ОДА начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло, пише ПІК.

118000441 1479875292183031 319425083614966114 o

«Починаючи з 1 вересня, не тільки у нас, але в усій Україні, розпочнуться тотальні, не побоюсь цього слова, перевірки з виявлення неоформлених працівників та виплати заробітної плати в конверті. Керівники підприємств та установ, де не виплачується або не в повному обсязі виплачується заробітна плата, будуть притягуватись до адміністративної та кримінальної відповідальності», – сказав пан Росипайло.

Фактично йдеться про посилення роботи щодо легалізації виплати заробітної плати на території області.

«Тільки легальна, загальна зарплата дає працівникові ті гарантії, які передбачені законом: він спокійно може отримати відпустку і належні відпускні, піти на лікарняний і отримати відповідні виплати, сплачувати соціальні внески, щоб потім мати пенсію, – додав Ігор Росипайло.

Окрім турботи про соціальні гарантії для людей, перевірки певною мірою спровоковані недовиконанням обласного бюджету.

«Обласний бюджет-2020, який був прийнятий обласною радою за поданням ОДА, на даний час недоотримує 45,6 млн. гривень. Резерви для подолання цього податкового боргу є», – наголосив голова ОДА Віталій Федорів.

До слова, перевірки торкнуться також підрядних організацій, які виграли тендерні процедури на виконання робіт з ліквідації наслідків повені. Їх працівники мають отримувати належну зарплату з державних коштів, які отримала область на відновлення інфраструктури (480 млн), спрямовуючи ПДФО до бюджетів.

Читайте також:

Не варто панікувати: на Прикарпатті є кошти на виплату допомоги потерпілим від повеней

На Долинщині розпочали капітальний ремонт дороги

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено