Івано-Франківськ

Народ квапиться до Вигоди, щоб встигнути на Карпатський трамвай

Маршрут травмаєпотяга Вигодської вузькоколійки, або Карпатського трамваю пролягає в горах, вздовж мальовничої річки Мізуньки.

31 5

Щиро пропагує вулькоколійку голова Долинської ОТГ Володимир Гаразд на своїй сторінці у Фейсбук. Тут і відео, і нарис, і світлини, повідомляє ПІК.

Йдеться про те, що карпатському селищі Вигода з населенням 3,5 тис. осіб уже понад століття стартує маршрут однієї з унікальних, досі збережених вузькоколійних залізниць. Створена для перевезення деревини, вузькоколійка пережила дві світових війни та змінила безліч господарів. За цей час вона стала не лише промисловим, а й туристичним об’єктом, навколо якого нині активно розвивається інфраструктура.

9 52

“Зараз тижневий пасажиропотік Вигодської вузькоклійки — 500–700 осіб. Коли маршрут лише запускали, то в середньому було 300–500 осіб на місяць, наразі ж — до 20 000. Любомир жартує, що кількість перевезених пасажирів скоро вдесятеро перевищить кількість жителів Вигоди”, – каже Любомир Яцків, що одним із перших почав працювати над туристичною привабливістю селища та відновленням вузькоколійки.

27 7

Маршрут травмаєпотяга Вигодської вузькоколійки, або Карпатського трамваю, починається у Вигоді і пролягає в горах, вздовж мальовничої річки Мізуньки.

Команда потяга дуже злагоджена та працює як єдиний механізм. У середньому на маршрут виходить четверо осіб: начальник потягу екскурсовод, бринзар та машиніст.

То що, поїдемо на вихідні до Вигоди?

Читайте також:

Таки буде великий Галицький район

В Городенці шукають гроші на відновлення релігійної пам’ятки. Дах в жахливому стані (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено