Івано-Франківськ

Сніданки народів світу з ПІК: єгипетський фул медамес

Час нового рецепту. Щосуботи знайомимось з популярними сніданками країн світу.

Сьогодні пропонуємо читачам ПІК один з найпопулярніших сніданків Єгипту – фул медамес, або бобова паста з овочами.

ful medames 581655

Для приготування сніданку знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 помідор;
  • 1 цибулина;
  • гілочка кінзи;
  • стакан квасолі;
  • 4 столові ложки олії;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка кмину;
  • 1 столова ложка лимонного соку.

Для початку варто замочити квасолю у холодній воді на ніч. Зранку необхідно промити її та відварити до готовності. Паралельно треба промити овочі.

В мисочці потрібно перетерти до стану каші часник, кмин, цедру лимона та трохи солі. Суміш потрібно покласти в блендер, додати варену квасолю, олію, лимонний сік, сіль та перець (за смаком). Все разом треба збивати та поступово додавати воду, в якій варилась квасоля.

Пасту можна робити рідкою, або густою, як сметана. Втім краще не робити фул медамес дуже рідким. Також пасту ліпше не доводити до однорідної консистенції.

Перед подачею варто поверх пасти викласти порізані помідор, цибулю та кінзу. Фул медамес чудово смакує з чіпсами, лавашем або пітою. Смачного!

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено