Івано-Франківськ

На Тлумаччині привели до ладу «австро-угорське» кладовище

Благоустрій цвинтаря здійснили за підтримки асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» та Івано-Франківської облради. 

tsvyntar

Днями у селі Нижнів, що на Тлумаччині, упорядкували місце з давніми військовими похованнями часів Першої світової війни. Там відбулася науково-дослідницька експедиція та велике прибирання, повідомляє «ПІК».

Благоустрій цвинтаря здійснили у рамках проєкту «Незвисько – переправа через століття» за підтримки асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» та Івано-Франківської облради.

Працювали у Нижневі волонтери ГО «Поступовий гурт франківців», КП Івано-Франківської обласної ради «Пам’ять», ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника», КП «Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича» та місцевого спортивно-просвітницького центру «Каменяр». Організатори кажуть, що довелося потратити багато часу для ідентифікації самого місця поховань.

За свідченнями істориків, саме під час Першої світової війни Нижнів зазнав значної руйнації, адже тут точилися затяжні бої.

Нагадаємо, що громадська організація «Поступовий гурт франківців» стала одним із переможців Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад із вищезгаданим проєктом, який передбачає впорядкування місцевих військових цвинтарів часів Першої світової війни та інші заходи для меморіалізації таких поховань. На реалізацію задуму є фінансування від грантодавців — 169,5 тис. грн.

Мар’яна Бодак.

Фото Сергія Адамовича.

Читайте також:

На Прикарпатті реалізовують цікаві проєкти: “Не чекати дядька, а використовувати власні ресурси” (ВІДЕО)

На Тлумаччині відзначили День першої на Прикарпатті міської ОТГ (ФОТО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено