Івано-Франківськ

На Прикарпатті стартує впровадження аграрного реєстру

Активна фаза другого пілотного впровадження Державного аграрного реєстру почнеться 16 вересня.

Про це повідомили в Івано-Франківській обласній державній адміністрації, пише ПІК.

Державний аграрний реєстр працюватиме по всій Україні

Державний аграрний реєстр – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. У майбутньому зареєстровані користувачі ДАР отримають можливість подавати онлайнзаявки на участь в державних і регіональних програмах державної підтримки сільського господарства, що дозволить Уряду більш ефективно планувати та спрямовувати програми підтримки сільгоспвиробників.

Загалом пілотний проєкт охопить 53 ОТГ в усіх областях України. Зареєструватися у ДАР онлайн вже зараз може будь-який український фермер.

Участь у другому пілотному впровадженні ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю“, – йдеться у повідомленні.

Державний аграрний реєстр реалізується у координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції України та за сприяння проєкту Світового Банку й ЄС “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”, а також Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено