Івано-Франківськ

Допомога по безробіттю: як її вираховують?

Сума допомоги не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зараз це 8 788 грн.

Допомога по безробіттю, тобто її розмір, розраховується для кожного клієнта індивідуально, нагадує Державний центр зайнятості, пише ПІК.

materialna dopomoga 1

Сума допомоги залежить від: страхового стажу людини; підстави звільнення; розміру заробітної плати за останні 12 місяців.

Максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати 4 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Наразі він становить 8 788 грн.

Розмір мінімальної допомоги по безробіттю в період карантину становить 1 000 грн.

Розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до їх середньої заробітної плати (доходу) залежно від страхового стажу:

– до 2 років – 50  відсотків;

– від 2 до 6 років – 55 відсотків;

– від 6 до 10 років – 60 відсотків;

– понад 10 років – 70 відсотків.

Застраховані особи, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.

Читайте також:

Василь ЦИМБАЛЮК: «Люди мають розуміти, що центр зайнятості – це установа, яка шукає для них роботу, а не просто нараховує грошову допомогу по безробіттю».

Протест допоміг: роботу спортивних залів та фітнес-центрів дозволили

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено