Івано-Франківськ

Лікар назвав 4 правила, як уберегтися від коронавірусу

Епідеміолог назвав 4 основних правила як навчитися оцінювати ризик зараження під час пандемії коронавірусу.

4 основних правила виділив лікар-епідеміолог, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Андрій Александрін. Про це пише Gazeta.ua.

За його словами, насамперед необхідно оцінювати ризик в кожній конкретній ситуації, перш за все, входячи в закриті приміщення. По-друге, – правильно дотримуватися соціальної дистанції.

По-третє, – потрібно навчитися якісно мити руки з милом. У цьому контексті медик зазначив, що миття рук протягом декількох секунд -“це ні про що”. При відсутності можливості помити руки, їх слід обробити антисептиком, що містить не менше 60% спирту. По-четверте, – якомога частіше провітрювати приміщення.

Також до цих правил Александрін радить: “захворів – сиди вдома”, а також користуватися маскою в приміщеннях, де знаходиться багато людей. У цьому контексті лікар підкреслив, що маску також необхідно носити правильно – “не під ніс і не на підборіддя”.

“Але гумові рукавички не мають ніякого відношення до профілактики Covid-19”, – зауважив він.

До слова, 40% українців у липні 2020 року вважали, що епідемія коронавірусу є загрозливою. 14% з них заявили, що інфекція дуже загрозлива, свідчать дані опитування соціологічної групи “Рейтинг”. Водночас 58% респондентів заявили, що епідемія коронавірусу не становить загрози для них особисто.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено