Івано-Франківськ

Наплив хворих на коронавірус: лікарням Галича та Бурштина допомагають лікувати

Сьогодні Галицька районна та Бурштинська міська лікарні отримали сучасні ШВЛ-апарати, необхідні для одужання важких хворих на "ковід".

КНП “Галицька центральна районна лікарня” отримала від держави сучасний портативний ШВЛ-апарат вартістю 200 тисяч гривень. Це уже 8-й кисневий апарат в арсеналі фахівців цього медичного закладу.

У КНП “Бурштинська центральна міська лікарня” сьогодні доправили три сучасних ШВЛ від соціально відповідального бізнесу. Таким чином лікарня повністю забезпечена обладнанням цього спрямування, повідомляє ПІК.

20200909 115938 scaled

20200909 120747 scaled

Вручення ШВЛ-апаратів у Галичі та Бурштині відбулося за участі першої заступниці голови ОДА Марії Савки, яка курує питання охорони здоров’я в області та є керівником з ліквідації робіт щодо подалання коронавірусу в регіоні.

20200909 130521 scaled

Сьогоднішній робочий візит до Галича та Бурштина Марія Савка використала для спілкування з медиками.

З’ясувала, які питання потребують її втручання та допомоги? Що особливо турбує колектив? Адже у ЦРЛ заповнені всі ліжка, передбачені для хворих на коронавірус. Медикам дуже важко, тому навіть підбадьорити добрим словом – це також підтримати.

20200909 120825 scaled

Бурштинська міська лікарня  вже теж увійшла до числа медзакладів, які мають приймати хворих на “ковід”. Наскільки заклад підготувався до цієї відповідальної роботи та  як просувається процедура підписання угоди з Національною службою здоров’я України, щоб отримувати кошти на лікування? Це ключова проблематика, якою цікавилася Марія Савка і давала важливі поради.

20200909 133644 scaled

Разом з директором медичного закладу Володимиром Василиком Марія Володимирівна обійшла основні відділення лікарні. Більше уваги приділила приймальному відділенню. В ньому розпочали реконструкцію вартістю понад 11 мільйонів, що значною мірою фінансується за державні кошти у рамках президентської програми “Велике Будівництво”.

20200909 140939 scaled

На завершення свого перебування в ЦМЛ Марія Савка провела робочу нараду, на якій сказала:

“Ми мусимо зробити усе можливе, щоб лікарня якнайшвидше відповідала усім стандартам опорної. Директор медзакладу Володимир Василик, як менеджер, має й надалі докладати для цього максимум зусиль. Будемо підтримувати”.

А  в тому, що зміни можливі, перша заступниця голови ОДА переконалася на прикладі Бурштинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, який очолює Оксана Савчин.

20200909 135044 scaled

Приміщення центру колись теж викликало смуток, хоча не такий, як сьогодні більшість приміщень лікарні. Але правильно використавши державні кошти, “первинка” дійсно вселяє віру, що попри труднощі можна рухатись до кращого.

Варто сказати, що і в Галичі, і в Бурштині Марія Савка відверто говорила, про ситуацію з поширенням коронавірусу в області.

“Ситуація є дуже складною. Франківщина вже перейшла 10-тисячний рубіж за кількістю хворих на коронавірус. Кілька тижнів поспіль щодня лабораторно підтверджувались 160 – 170 нових випадків захворювання. І тільки останні три дні маємо більш-менш обнадійливу ситуацію: 161, 160 і за останню добу 151 новий випадок хвороби. Це вселяє надію, що за такої тенденції ми вийдемо з “червоної” зони карантину. Але на це мають працювати всі. І прикарпатці, повинні берегти себе, дотримуватись вимог карантину й усім стане легше, в тому числі медичним колективам”, – наголосила Марія Савка.

Читайте також:

Коронавірус на Прикарпатті: за добу +151 випадок, 130 людей одужали, ще троє померли

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено