Івано-Франківськ

В чотирьох селах Галицького району відкриють амбулаторії монопрактики сімейної медицини

Зараз роботи тривають на будівельних майданчиках у Дорогові, Старому Мартинові, Дубівцях та Дем’янові.

DSC 0246 1

DSC 0126 1

Відкриють амбулаторії у Галицькому районі ще цього року. Перша заступниця голови обласної державної адміністрації Марія Савка спільно із головою Галицької РДА Сергієм Канюкою та головою Галицької райради Павлом Андрусяком побувала на будівельних майданчиках чотирьох амбулаторій монопрактики сімейної медицини у селах Дорогів, Старий Мартинів, Дубівці та Дем’янів, повідомляє ОДА, пише ПІК.

«Розвиток мережі амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які обладнані сучасним медичним обладнанням, без сумніву дозволить надавати якісні медичні послуги населенню. Реалізація цих будівельних проектів також передбачає будівництво приміщень та забезпечення медичним обладнанням при обов’язковому співфінансуванні із місцевих бюджетів», – зауважила Марія Савка.

Йшлося про реалізацію проектів нового будівництва, що фінансувалися у 2020 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.Наголошувалося на завершенні будівельних та обладнувальних робіт цьогоріч у найближчі терміни.

Під час поїздки посадовиця оглянула будівництво мосту через річку Дністер біля села Сівка Войнилівська Калуського району на а/д Т-09-10 Бурштин – Калуш.

DSC 0188 1

Також Марія Савка відвідала релігійно-історичний центр «Гора над Дністром», що в с.Новий Мартинів, та Біблійний сад в с.Маріямпіль, де із керівниками району обговорила перспективи розвитку духовного туризму в регіоні.

Окрім того, увагу було приділено створенню в приміщенні колишньої амбулаторії клінічного центру паліативної допомоги (Хоспісу). Зважаючи на великий запит у суспільстві на даний вид медичної допомоги, посадовиця наголосила на важливості реалізації такого проекту, який також дозволить створити біля тридцяти робочих місць для жителів Маріямполя.

Читайте також:

Наплив хворих на коронавірус: лікарням Галича та Бурштина допомагають лікувати

На Косівщині з’явиться сучасна туристична зупинка (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено