Івано-Франківськ

На Прикарпатті волонтери прибирають озеро Несамовите (ФОТО)

На Прикарпатті десятеро волонтерів прибирають територію довкола озера Несамовите.

Захід приурочили до Всесвітнього дня прибирання, яке відзначають 19-го вересня. 19-го вересня у 180 країнах світу люди одночасно виходять і порядкують на різних локаціях. Про це Суспільному повідомила координаторка акції “Побачив? Прибери!” Тетяна Михно.

“Ми зосереджуємося на берегах озера Несамовите, тому що це є популярне місце стоянки з наметами. На жаль, у гори ходять не всі свідомі і залишають після себе сміття, пластикові пляшки. Ми із сім’єю часто ходимо в гори і дуже любимо саме цю ділянку – Чорногірський хребет. І дуже щемить, болить серце від того, в якому стані знаходиться територія поблизу Несамовитого”, – розповідає пані Тетяна.

На Прикарпатті волонтери прибирають Несамовите

У прибиранні берегів Несамовитого беруть участь десятеро волонтерів. З них – дев’ятеро дівчат і один чоловік. Планують зібрати кожен по два 100-літрових мішки сміття.

Альпіністка Христина Мохнацька, яка долучилася до акції як учасниця і гід групи, каже, що загалом смітять туристи.

“В основному сміття залишають туристи, які ідуть у багатоденні походи, беруть зі собою багато їжі, алкогольних напоїв. Вони залишають усе там, нічого не забирають з собою”, – зауважує Христина Мохнацька.

На Прикарпатті десятеро волонтерів прибирають озеро Несамовите

Своїм прикладом активісти хочуть надихнути інших прибирати за собою і проводити схожі акції.

“Якщо би щомісяця десятеро людей виїжджало в гори з метою прибрати, це було б круто. Наша мета – щоб з нас брали приклад. І навіть сторонні люди, побачивши, що хтось прибирає, думаю, вже не захочуть самі смітити”, – каже координаторка акції.

До слова,  озеро Несамовите — одне з найвищих високогірних озер в Українських Карпатах. Розташоване в межах Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено