Івано-Франківськ

Рожнятівські лісівники отримали нову спецтехніку для ліквідації наслідків повені (ФОТО)

Нову спецтехніку отримали працівники Брошнівського лісгоспу.

 Ключі та техпаспорт від сучасного гідравлічного екскаватора вручив голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович. Про це йдеться на сайті Івано-Франківської облдержадміністрації, пише ПІК.

DSC 9875

Лісівники Франківщини й досі працюють над відновленням важливих інфраструктурних об’єктів на Рожнятівщині, Верховинщині та Яремчанщині. 

“Впевнений, що вже у короткій перспективі на Рожнятівщині лісівники побудують чудові лісові дороги. Адже лісові транспортні артерії потрібні не тільки лісівникам, щоб оперативно реагувати на надзвичайні ситуації в лісових насадженнях, а й місцевому населенню, яке може проїжджати ними на легковому автотранспорті для особистих потреб”, – зазначив голова Держлісагентства.

DSC 9922

На закупівлю нової спецтехніки лісогосподарським підприємствам Прикарпаття для подолання наслідків надзвичайної ситуації Уряд виділив 16 млн гривень. Пройшовши всі тендерні процедури, лісівники закупили 4 гідравлічні екскаватори компанії “JCB”.

DSC 9943

Наразі будівництво нових лісових доріг у Карпатах здійснюється не долинними ходами вздовж русел гірських потоків. Такі роботи не можливі без використання ефективної та екологічно безпечної екскаваторної технології, де одна землерийна машина виконує роботи зі спорудження земляного полотна, його попереднього ущільнення, облаштування водовідвідних кюветів, встановлення водоперепускних труб, планування укосів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено