Івано-Франківськ

Лікарня на Прикарпатті замовила медикаментів на суму понад 90 тисяч гривень з порушенням законодавства

Тлумацька центральна районна лікарня 9 вересня з порушенням замовила медичні препарати на 93 тисячі гривень.

Ліки замовили за спеціальною спрощеною процедурою для подолання пандемії коронавірусної хвороби. Така процедура передбачає закупівлі за прямими договорами, без проведення конкурсу. Проте два зі замовлених лікарнею препарати відсутні у переліку відповідної постанови Кабміну, яка визначає, що можна купувати без конкурсу.

Про це пишуть “Наші гроші”, передає ПІК.

Згідно з договором, у переліку замовленого є препарати “Лефлоцин” на майже 68 тисяч гривень, “Цефепім” на 14 тисяч гривень, “Глутаргін” на 4,2 тисячі гривень.  А також “Зінацеф” на 3,7 тисячі гривень, “Есенціале” на 1,9 тисячі гривень та “Тіотриазолін” на 1,5 тисячі гривень.  Усі ці ліки відсутні в постанові.

Оскільки сума закупівлі перевищує 50 тисяч гривень, то лікарня мала б оголосити допорогову закупівлю або провести переговорну процедуру, якщо є обґрунтована нагальна потреба.

До слова, Тлумацька центральна районна лікарня входить до переліку закладів, призначених для лікування хворих на коронавірус. Протягом карантину вона спрямувала 450 тисяч гривень за спрощеною “ковідною” процедурою для подолання інфекції.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено