Івано-Франківськ

В Україні з’явиться електронне свідоцтво про народження

З дозволу уряду в додатку «Дія» з'явиться новий документ.

Кабінет міністрів 23 вересня схвалив постанову, згідно з якою впроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей. Документи з’являтимуться у батьків, вік дітей яких не перевищує 14 років.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє «Урядовий портал», пише ПІК.

Раніше свідоцтво про народження було лише в паперовому вигляді. Відтепер документ також відображатиметься в мобільному застосунку Дія в обох батьків.

Також відображатиметься й актуальна прописка дитини. Відтепер електронне свідоцтво про народження має таку ж юридичну силу, що й паперове.

Ухвалена постанова визначила порядок замовлення, формування, пред’явлення та встановлення достовірності е-свідоцтва про народження. Також постановою визначили можливість передавання цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Мінцифри скоро запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному застосунку «Дія».

Що таке “Дія”? 

Дія (скорочення від «Держава і я») — український e-сервіс державних послуг, що розробляється Міністерством цифрової трансформації України. Це мобільний застосунок із цифровими документами та портал із публічними послугами.

Складається з порталу, мобільного застосунку, платформи цифрової освіти та бізнес-платформи. Начало формы

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено