Івано-Франківськ

В Україні запустили освітній серіал “Виборець”

22 вересня 2020 року відбулась презентація нового освітнього серіалу "Виборець" до місцевих виборів.

Що робить депутат місцевої ради, що таке відкриті виборчі списки, навіщо бюлетеню контрольний талон, чи можна проголосувати достроково, як проголосувати, якщо у Вас COVID-19 — на ці та інші питання відповість освітній серіал. 

Освітній серіал вже доступний на платформі Дія.Цифрова освіта: https://osvita.diia.gov.ua/courses/candidate пише ПІК.

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що новий курс є практичною інструкцією, де дуже простою мовою пояснюється все, що потрібно знати про чергові вибори-2020.

Щоб голосування та підготовка до нього не були стресом, а стали зрозумілою процедурою, ми з партнерами підготували освітній серіал”, — зазначила Валерія Іонан. 

Керівниця програм ГО “Центр сприяння реформам” Олена Юркіна зауважила, що метою було допомогти виборцям розібратися в усіх змінах, що відбулись у законодавстві.

“Це унікальні вибори — вибори відбудуться вперше у ОТГ за відкритими списками. Змін дуже багато. Насправді деякі виборці будуть здивовані, оскільки отримають аж чотири бюлетені на дільниці. Тому в серіалі ми намагались концентрувати увагу на цих нових моментах”, – розповіла Олена Юркіна.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено