Івано-Франківськ

Нардеп Ігор Фріс запропонував облаштувати у Галичі катівню

Науковці, працівники культури та духовенство сприйняли ідею, м'ягко кажучи, неоднозначно.

120227173 1552679248246136 2910221560359155449 n

Нардеп Ігор Фріс запропонував облаштувати у Галичі катівню не в сенсі жарту чи фантазії. Такий креатив він розглядає як один зі способів привернення туристів до історичного Галича, повідомляє ПІК.

Думку про катівню Ігор Фріс висловив позавчора, 23 вересня, під час Круглого столу у Галичі. Там, під головуванням першої заступниці голови Івано-Франківської ОДА Марії Савки обговорювали питання відродження історичної спадщини Галича та перетворення його в туристичний магніт України.

Йшлося про рекреаційно-туристичний потенціал Опілля, відновлення Паломницького центру, проєкт музеєфікації фундаментів Успенського собору в Крилосі. А також про проєкт осучаснення Молитовного поля. Його, до речі,  пропонують розвернути на 180 градусів від сьогоднішнього стану, щоб вірянам під час щорічної прощі відкривалася велич природи Галицької землі. І щоб впродовж року тут можна було проводити різноманітні духовні атракції.

Виголосив свою ідею й нардеп Фріс. Він сказав, що знає у Галичі місце, де “можна було б зробити  реальну катівню, і демонструвати туристам, як у давні віки провчали тих, хто провинився”.

Представники працівників культури, духовенства та влади, які брали участь у Круглому столі, сприйняли ідею неоднозначно. Тим більше, що не зрозуміли, де така установа тортур може розміститися.

ПІК запитала про це у галицьких науковців. Вони припускають, що нардеп, мабуть, мав на увазі історичну вежу на Галич-горі. У давнину в її підвалах було приміщення для тортур. Щоправда, ідея про його відновлення не зовсім личить народному обранцю.

Нагадаємо, що за Круглим столом у Галичі, 23, Марія Савка сказала, що настав час зробити все для того, щоб Галич став духовним і туристичним магнітом України.

«Через три роки будемо мати 1125-ліття Галича і ми повинні зробити все для того, щоб він став духовним і туристичним магнітом. Ми маємо узагальнити напрацювання які є, оформити їх в єдину державну програму духовного відродження цього історичного краю».

Нардеп Ігор Фріс, який запропонував облаштувати у Галичі катівню, наступним чином відреагував на сказане.

Цікаво. Може хтось і говорить. Але ми говоримо і намагаємося щось зробити. 1,2 млн на відновлення пішохідного маршруту на Замок. Наступного року хочу його підсвітити та зробити світлові вежі. Багато чого в планах.
Як бачимо, у найближчих планах нардепа катівні немає. Але слово не горобець…Як бачимо, у найближчих планах нардепа катівні немає. Але слово не горобець…
Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено