Івано-Франківськ

Місцеві вибори на Івано-Франківщині: де та кандидатів від яких партій не зареєстрували

На Івано-Франківщині деяким кандидатам та партіям відмовили у реєстрації.

Непорозуміння виникли, як в обласному центрі, так і в маленьких містечках, пише ОПОРА.

25 вересня Надвірнянська міська територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидату на посаду міського голови Василю Янцюку. Причина – виявленні комісією помилки та неточності у заяві кандидата.

29.09 Ivano Frankivshchyna Nadvirna1

29.09 Ivano Frankivshchyna Nadvirna2

27 вересня відбулось засідання Івано-Франківської обласної ТВК. На засіданні розглядали питання реєстрації кандидатів у депутати облради від “Опозиційної платформи – За життя”. У загальному виборчому списку висунуто 5 кандидатів, у територіальних списках по одному кандидату у другому, третьому та п’ятому виборчих округах.

У реєстрації представникам ОПЗЖ відмовили, керуючись частиною 5 статті 219. Там зазначається, що територіальний виборчий список партії повинен включати не менше 5 і не більше 12 кандидатів у депутати.

28 вересня відбулось засідання Яремчанської міської ТВК. На ньому залишили без розгляду питання щодо реєстрації кандидатів включених до єдиного та територіальних списків політичної партії “Об’єднання Самопоміч”. Члени комісії мотивували це тим, що 22 вересня уже було прийняте рішення відмовити кандидатам в реєстрації, через почерговість включення представників різної статі у виборчий список.

29.09 Ivano Frankivshchyna Yaremche1

29.09 Ivano Frankivshchyna Yaremche2

Представник “Самопомочі” Роман Біланюк розповів, що після 22 вересня було проведено ще одну виборчу конференцію із висунення кандидатів. Там виправили почерговість і подали повторно документи до ТВК у встановленні строки. Однак у витязі із протоколу засідання Яремчанської ТВК від 28 вересня зазначено, “що Виборчим Кодексом не передбачено повторного звернення політичних партій із заявою про реєстрацію кандидатів у депутати, по яких уже було прийнято рішення про відмову у реєстрації”.

29.09 Ivano Frankivshchyna Yaremche3

29.09 Ivano Frankivshchyna Yaremche4

“Стаття 230 Виборчого кодексу дає вичерпний перелік причин у відмові у реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови. Для ефективної роботи важливо усім суб’єктам виборчого процесу здійснювати дій та приймати процесуальні рішення опиратись саме на її положення”, –зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області Богдан Морикіт.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено