Івано-Франківськ

Виборча активність франківців: що може вплинути?

Зі списком кандидатів у депутати від партій можна буде ознайомитися на сайті Івано-Франківської міської ради, а також на сайті ЦВК

Не кількість кандидатів чи партій, а саме карантинні обмеження та погода зможуть суттєво вплинути на активність іванофранківців на місцевих виборах 25-го жовтня.

Про це в ефірі Суспільного Карпати повідомив керівник обласної організації “Комітет виборців України” Максим Лисюк, пише ПІК.

“На явку виборців може вплинути те, скільки часу людині потрібно буде перебувати у кабінці для голосування. Якраз цей фактор може позначитися на активності, тому що є вже розроблені і затверджені певні вимоги про проведення виборів у час пандемії. І основна вимога, яка може вплинути на явку, це якраз те, що біля одного столика, де видається виборчий бюлетень, може перебувати не більше трьох виборців”, – розповідає Максим Лисюк.

За його словами, це означає, що буде обмежено допущену кількість виборців у приміщення для голосування. Це може призвести до черги, і не всі виборці захочуть чекати. Крім того, суттєво впливатиме погода.

“В нас є такі дільниці – приміщення шкіл, де може зайти велика кількість людей і очікувати своєї черги, щоб проголосувати, а є такі дільниці, де фізично немає можливості перебувати 50-ти людям у приміщенні самої виборчої дільниці. Якраз в такому випадку, якщо люди змушені будуть стояти на вулицях, а надворі буде несприятлива погода, то отакі фактори зможуть вплинути на саму явку виборів”, – передбачає керівник обласної організації “Комітет виборців України” Максим Лисюк.

Також він повідомив, що зі списком кандидатів у депутати від партій можна буде ознайомитися на сайті Івано-Франківської міської ради, а також на сайті ЦВК після першого жовтня.

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено