Івано-Франківськ

У Кропивнику на Калущині зафіксували провалля

У Кропивнику, що входить до складу Калуської ОТГ за 300 метрів від житлових будинків з'явилося провалля.

Про це повідомляє Калуська міська рада, пише ПІК.

У Калуській ОТГ зафіксували провалля

З цього приводу за дорученням міського голови Ігоря Матвійчука 28 вересня відбулася нарада.

“Про утворення даного провалля Калуську міську раду повідомив в.о. старости Кропивницького старостинського округу Михайло Барнич, оскільки в зону просідання потрапили земельні ділянки, які використовувались мешканцями с. Кропивник для ведення сільського господарства. Відстань до найближчої житлової забудови становить орієнтовно 300 м”, – йдеться в повідомленні.

Просідання землі утворилось на дорозі і нині воно наповнено прісною водою. Припускають, що контакту з розсолами підземних горизонтів відпрацьованих шахт ця вода не має. Ситуацію щодо просідання землі влада Калуша планує вивчати, залучивши науково-дослідні інститути.

До слова, Калуській міській раді у 2020 році виділили кошти з обласного екологічного фонду в сумі 176,473 тис. грн. на “Запровадження екологічного моніторингу стану довкілля, контролю засоленості поверхневих і підземних вод, атмосферного повітря, зон просідань та гірничих розробок на території гірничо-хімічних підприємств міста Калуш та сіл Сівка-Калуська і Кропивник”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено