Івано-Франківськ

Які зміни чекають на прикарпатців з 1-го жовтня

Українців з 1 жовтня очікує низка важливих змін.

Без 25 копійок та банкнот старого зразка

Від 1 жовтня монети у 25 копійок та банкноти старих зразків до 2003 року перестають бути грошима. Національний банк України раніше попередив, що ці гроші перестають бути платіжними засобами та будуть вилучені з готівкового обігу..

Детальніше про це читайте в матеріалі на ПІК: Куди дівати 25 копійок: від сьогодні в магазинах України їх не прийматимуть

Водіїв зобов’яжуть вмикати ближнє світло фар

Водії з 1 жовтня зобов’язані вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні при русі поза населеними пунктами в будь-який час доби. Про це йдеться в п. 9.8 ПДР України. Вмикати ближнє світло фар потрібно з 1 жовтня по 1 травня. Поліцейський має право зупинити автівку з вимкненими фарами та перевірити наявні документи, повідомляє 112 канал.

Осінній призов в армію

З 1 жовтня стартує осінній призов до лав Збройних сил України і триватиме до 31 грудня включно. Згідно з рішенням Кабміну, у жовтні-грудні поточного року в армію закличуть 13 тис. 570 українців. Кого заберуть в армію? Призову підлягають хлопці від 18-27 років, які не мають підстав для відстрочки або звільнення (наприклад, здобування освіти, стан здоров’я). До Збройних сил України призвуть 7500 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту — 600, Нацгвардії — 4970, Держприкордонслужби — 500.

Ціна на газ не підвищиться

“Нафтогаз” перед виборами залишив тарифи на газ без змін. Компанія зберегла ціни на газ на жовтень на рівні 4,7 грн/кубометр у межах пакету “Місячний” і 5,24 грн кубометр у межах тарифу “Річний”.

Те саме стосується інших тарифів за комуналку. Міністерство енергетики спростувало інформацію про те, що з 1 жовтня українців чекає підвищення тарифів на електрику, мовляв, ціна на перші 100 кВт/год електроенергії для населення підвищать фактично вдвічі. Про це йдеться на сайті відомства.

Ціна на електричну енергію становить (з ПДВ):
• до 100 кВт/год – 90 коп. за кВт/год;
• понад 100 кВт/год – 168 коп. за кВт/год.

Перехід на “зимовий час”

Ще один важливий момент, на який варто звернути увагу в жовтні, – перехід на “зимовий” час. Це відбудеться в неділю, 25 жовтня, о 4: 00 ранку за київським часом. Стрілку годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено