Івано-Франківськ

Джерелом масового отруєння на заводі “Леоні” був не салат, а носії сальмонели на харчоблоці

Виявлено 25 підтверджених випадків сальмонельозу у захворілих та 3-х працівників харчоблоку.

Джерело масового отруєння на заводі “Леоні” у Коломиї уже виявили – це безсимптомні носії сальмонели.  Всі пацієнти виписані з лікувальних закладів. Частина продовжує лікуватися амбулаторно, повідомляє ПІК.

Про це у розмові з кореспондентом ПІК сказав Головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.

“Хтось намагався доводити, що було неправильне приготування страв. Хтось вбачав першопричину масового отруєння  у неякісних продуктах, з яких готувалися страви. Але я констатую, що ми виявили бактеріоносіїв. Вони були безсимптомні. Ці люди самі не знали, що у них є сальмонела”.

Пан Савчук додав, що більшість постраждалих від небезпечної бактерії мали легку форму захворювання, менша частина – були у середньому стані важкості. Усім вчасно надали кваліфіковане симптоматичне лікування, і тому обійшлося без серйозних ускладнень.

Тим часом, Головне управління Держпродспоживслужби в області  повідомило:

“Медичними  працівниками проведені заходи по ідентифікації збудника (S enteritidis), який викликав захворювання серед працівників  заводу та працівників харчоблоку. Виявлено 25 підтверджених випадків сальмонельозу у захворілих та 3 працівників харчоблоку”.

Харчувалися працівники “Леоні” у їдальні ТОВ «Фабрика їжі», яка розміщена на території заводу   і харчує працівників  у три зміни, яким напередодні пропонується 3 види меню.

Довідково. Бактеріоносійство (застаріле – бацилоносійство) – перебування в організмі людини  або тварини і виділення з нього збудників заразних захворювань без наявності видимих проявів хвороби.

Людина буває носієм збудників черевного тифу, паратифів, сальмонельозу, ешерихіозу, дифтерії, носієм стрептококів, стафілококів тощо.

До слова, Держспоживслужба Івано-Франківської області оприлюднила інформацію  про результати санітарно-епідеміологічного розслідування  спалаху харчового отруєння в їдальні заводу “Леоні”.

Читайте також:

Масове отруєння на “Леоні” в Коломиї: один новий хворий, 27 людей одужали

Амбулаторії Рогатинського району отримали сучасні електрокардіографи

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

.

 

 

.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено