Івано-Франківськ

Нововведення в роботі українських дитячих садків в умовах карантину

Нові рекомендації головного державного санітарного лікаря України опублікували в постанові №55.

До попереднього переліку додали два нововведення. Про це повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

120997038 1467771050058499 5829162007617177035 n

Згідно з постановою, в дитячих садках дозволять проведення культурно-виховних заходів, а саме вистав, свят та концертів. Заходи можна проводити за участю дітей однієї групи та за присутності одного з батьків/опікунів дитини (у масці) з розрахунку однієї особи на 5 кв. м площі приміщення.

Окрім цього серед нововведень є заборона на запрошення творчо-розважальних колективів та інших людей, які не є співробітниками дитячого садочку. Інші рекомендації залишаються в дії.

Нагадаємо: Працівники дитсадків перед роботою зобов’язані міряти температуру та працювати в масках. Вихователі зранку приймають дітей від батьків на території закладу, але за межами будівлі. На вході у приміщення потрібно обробляти руки спиртовими антисептиками. Усі протиепідемічні заходи для дітей мають бути організовані в ігровій формі.

Також у закладах дошкільної освіти забороняється використання багаторазових тканинних рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом. Заходити у приміщення дошкільного закладу у вуличному взутті та проводити батьківські збори заборонено.

Працівники повинні регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх антисептиками що дві години та після відвідування громадських місць. Кожні дві години працівники садків мають дезінфікувати поверхні. Також це необхідно робити після закінчення робочого дня. Обов’язкові провітрювання приміщень щонайменше 15 хвилин перед відкриттям закладу та провітрювання кімнат впродовж дня.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено