Івано-Франківськ

В Італії підняли штрафи до 1000 євро за появу без маски на публіці

Контролювати дотримання масочного режиму будуть поліцейські патрулі.

В Італії підняли штрафи

В Італії підняли штрафи від 400 до 1000 євро за появу без маски на публіці в будь-який час, навіть на відкритому повітрі. Такий захід спричинений погіршенням ситуації з поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє видання The Local, пише ПІК.

До сих пір максимальний штраф становив 400 євро, хоча в деяких регіонах діяли вищі “тарифи” за відмову від маски. Контролювати дотримання масочного режиму будуть поліцейські патрулі.

Компанії, які не дотримуються правила використання ЗІЗ в своїх приміщеннях, теж можуть бути оштрафовані на суму до 1000 євро і ризикують бути закритими на термін до 30 днів.

Ці норми прописані в постанові, яку схвалив італійським парламентом в середу. Постанова вступає в силу сьогодні, 8 жовтня.

У документі сказано, що маску необхідно надягати щоразу, виходячи з власного будинку, не знімати її навіть на відкритому повітрі, коли поруч знаходяться люди, які не є родичами. Тобто влада не буде штрафувати, наприклад, жінку за прогулянку по сільській місцевості зі своїм чоловіком без маски.

Діти до шести років і люди з особливими потребами звільнені від носіння маски, як і всі, хто тренується поодинці на відкритому повітрі.

Крім того, маску дозволено знімати, коли їси чи п’єш в ресторанані. Одак вимагається забезпечити між відвідувачами відстаніь мінімум на метр.

Читайте також:

На Косівщині 14 нових випадків захворювання на COVID-19: де виявлено?

На Прикарпатті й досі заборонено послаблювати карнатин

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено