Івано-Франківськ

Нове про коронавірус: тривожне відкриття зробили в Австрії

Вірус SARS-Cov-2 здатний жити на мобілках та банкнотах протягом 28 днів.

Bez nazvanyya 4

Нове про коронавірус  довели в Австрії. Останнє дослідження австралійського агентства CSIRO показало, що вірус здатний жити протягом 28 днів на гладких поверхнях, таких як скло на екранах мобільних телефонів, пластиці і паперових банкнотах при температурі 20 ° C, що приблизно дорівнює кімнатній температурі.

Раніше вважали, що вірус, який є носієм хвороби COVID-19, найчастіше передається, коли люди кашляють, чхають або розмовляють. Але експерти стверджують, що він також може поширюватися літаючими частками в повітрі, а також перебуваючи на таких поверхнях, як метал, папір і пластик.

Про це повідомляє BBC, пише ПІК.

“Встановлення того, як довго вірус залишається життєздатним на поверхнях, дозволяє нам більш точно прогнозувати і зменшити його поширення, а також краще захищати людей”, – сказав керівник CSIRO д-р Ларрі Маршалл.

Попередні лабораторні дослідження показували, що новий коронавірус може жити протягом двох-трьох днів на банкнотах і склі і до шести днів на пластиці і нержавіючої сталі.

Для порівняння, вірус звичайного грипу може жити при тих же параметрах протягом 17 днів.

Дослідження показало, що вірус гірше виживав при високих температурах; він переставав бути інфекційним протягом 24 годин при температурі 40 ° C на деяких поверхнях.

Читайте також:

COVID-19 на Івано-Франківщині: скільки нових випадків додалося за вихідні

Україна серед світових лідерів за поширенням коронавірусу (ТАБЛИЦЯ)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено