Івано-Франківськ

Лікарня у Коломиї матиме власні КТ та МРТ (ВІДЕО)

Усі стаціонарні хворі зможуть робити обстеження безкоштовно, а для інших охочих ця послуга має бути відчутно дешевша, ніж у приватних

Коломийська центральна лікарня вже з нового року матиме власні КТ та МРТ.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу НТК, пише ПІК.

Усі стаціонарні хворі зможуть робити обстеження безкоштовно, а для інших охочих ця послуга має бути відчутно дешевша, ніж у приватних закладах.
Зараз розпочалася реконструкція приймального відділення, його розширюють. Тепер на місці колишнього кафе та частини коридору поруч якраз розташують ці кабінети.

“Таке обладнання та облаштування приміщення потребують чималого фінансування. На ці потреби кошти виділяє держава, у рамках президентської програми”, – повідомив голова Коломийської РДА Любомир Глушков.

Довідково:

КТ – це комп’ютерна томографія – це обстеження, яке проводиться за допомогою рентгенівських променів. КТ використовують, здебільшого, для обстеження органів грудної клітки, кісток, черевної порожнини та кровоносних судин.

МРТмагнітно-резонансна томографія – це безболісний метод медичної діагностики, що дозволяє діагностувати захворювання без променевого навантаження. Роблять МРТ головного мозку, серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату. 

Детальніше дивіться у відео.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено