Івано-Франківськ

Оцінка експерта: чому вчені вимагають від Президента Зеленського посилити карантин

Щодня мільйони громадян вчиняють злочин недбалості до власного здоров'я та здоров'я своїх співвітчизників, вважають вчені.
Оцінка експерта

Оцінка експерта: чому вчені вимагають від президента Зеленського

Чому вчені вимагають від Президента Зеленського посилити карантин? Експертну оцінку надав Олександр НАКОНЕЧНИЙ, президент АН вищої школи України, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, пише ПІК.

unnamed 1 1

Під зверненням підписалися майже 500 вчених

“Президія Академії наук вищої школи України від імені майже 500 її дійсніх членів – провідніх учених, професорів и докторів наук, что представляють усі універсітетські центри держави, – оприлюднила Звернення до Президента України В.О.Зеленського, – каже Наконечний.

На Основі АНАЛІЗУ динаміки статистики захворювань на Covid-19 у Зверненні міститься висновок: при збереженні теперішньої тенденції стрімкого збільшення кількості хворих на коронавірус, вже у другій половині листопада (а в деяких найбільш ураження регіонах, зокрема в столиці – ще раніше) слід неминуче очікувати колапс системи охорони здоров ‘я. Тобто стан,  коли тисячі громадян України, які реально потребуватимуть госпіталізації, помиратимуть удома без необхідної медичної допомоги. І це  просто через те, что для них не вистачатиме  у лікарнях місць, лікарів, медичного обладнання.

Учені констатують:

відповідальні за цю ділянку роботи в МОЗ України та в Уряді України де-факто звузили свої обов’язки чи до простого інформування населення про кількість хворих та померлих  (МОЗ) чи до формального висловлення стурбованості на екстрених, позачергових та термінових засіданнях.

Роз’яснювальна робота МОЗ України та діяльність правоохороних органів виявилася вкрай неефективною. Це призвело до тотального ігнорування населенням елементарних засобів санітарного та гігієнічного самозахисту.

Сьогодні масовою практикою стало недотримання  навіть тих обмежень, які встановлює механізм адаптивного карантину. І насамперед маскового режиму в закритих приміщеннях та в громадському транспорті.

Щодня мільйони громадян проявляють злочин недбалості до власного здоров’я та здоров’я своїх співвітчізніків. При цьому  наслідують приклад багатьох вищих урядовців та народних депутатів, які так само з’являються перед телекамерами без масок. Наче хизуючись власною вседозволеністю и всевладністю.  Хоч статистика інфікованих депутатов переконливою показує, що за таку самовпевненість доводиться тяжко розплачуватися. Нардепи інфікуються вдесятеро частіше, ніж пересічні українці.

Вчені вимагають покарання полрушників

Великим фактором ризику, на думку вчених, буде проведення місцевих віборів. Пов’язані з передвиборчою кампанією масові заходи й концерти, робота десятків тисяч громадян у виборчих комісіях, черги на дільницях у день голосування можуть призвести до безпрецедентно високого сплеску захворюваності вже на початку листопада.

Учені нагадують: за найоптимістічнішими очікуваннями вакцинація громадян України зможе розпочатися НЕ раніше середини 2021 року. А до того єдиними засобами стримування епідемії залишаються заходи СОЦІАЛЬНОГО дистанціювання. Та суворого дотримання громадянами карантинних обмежень та правил особистої гігієни.

Тому Президія АН вищої школи вимагає від державної влади України насамперед невідкладно забезпечити неухильне дотримання тих обмежень, які вже встановлені чінними постановами Уряду.

Порушників карантинного режиму (зокрема й тих, які лиш імітують носіння масок, не закриваючи ними рота та носа) слід нещадно притягати до відповідальності. І на це повинні бути спрямовані першочергові зусилля МВС.

Вчені наголошують, что й Вищі посадові особи держави власною поведінкою повінні щодня показувати громадянам приклад серйозного ставлення до рекомендацій науковців-медіків, – зазначив Наконечний.

Читайте також:

Через “ковід” у Франції ввели комендантську годину

На Прикарпатті відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено