Івано-Франківськ

Чому в Естонії проти українських заробітчан

Естонці бачать в українцях дві загрози: російську мову та готовність працювати за "безцінь".

8c653d84f56b1e6530f7ba09c29d6

В Естонії проти українських заробітчан, а точнше – проти  масової трудової міграції українців в Естонію, виступив лідер консервативної партії, міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме.

Про це повідомила “Deutsche Welle” у четвер, 15 жовтня, пише ПІК.

За словами Хельме, є дві основні причини, чому він проти трудових мігрантів з України.

“Ми не хочемо, щоб їх стало тут дуже багато. Українці не будуть розмовляти тут на естонській, вони будуть розмовляти російською — це все зрозуміло. Я розумію їх дуже добре, це, звичайно, для них легше і вони будуть поповнювати російськомовне населення в Естонії. Тому ми проти цього “, – заявив Хельме.

Хельме пояснив, що боїться того, що через масову трудову міграцію естонці, які говорять естонською мовою, можуть виявитися в меншості.

“В Естонії проживає близько мільйона естонців. І якщо ми відкриємо всі двері і ворота для українців, то через деякий час, ми ж бачимо статистику — десятки тисяч українців перебралися в Естонію. Це немало для Естонії. Якби нас було 100 млн, то нехай би приїжджали 100 тис. українців “, – пояснив Хельме.

Другою причиною, на думку міністра, є загроза для місцевих робітників.

“Вони готові працювати за мізерні зарплати. Втратять роботу наші люди — і естонці, і російські, які не готові працювати за мізерні гроші”, – сказав Хельме.

Відзначається, що за останні роки в Естонію прибули понад 25 тис. трудових мігрантів з України, багато з яких працюють у сфері будівництва.

Лідер консервативної партії, міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме виступив проти масової трудової міграції українців в Естонію, вчора, 15 жовтня.

Читайте також:

70% населення Польщі переводять в червону зону карантину

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено