Івано-Франківськ

Велосипедні, кінні, пішохідні: на Коломийщині створюють нові туристичні маршрути

У Матеївецькій ОТГ на Коломийщині триває реалізація проєкту "Карпатська мережа регіонального розвитку", який зорієнтований на розвиток оздоровчого туризму.

У межах ініціативи працюють над створенням трьох туристичних маршрутів, котрі з’єднуватимуть 94 об’єкти господарської діяльності: санаторій “Золоті крилечка”, джерело Джуркут, цех з виробництва кахелю, місцеві пасіки, овечі ферми, тощо. Про це повідомляє Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття, пише ПІК.

Велосипедні, кінні, пішохідні: на Коломийщині створюють нові туристичні маршрути

Основна мета проєкту полягає у підвищенні економічного розвитку сіл Запруття, що знаходяться на межі Коломийського, Косівського та Снятинського районів, через використання їхнього природного та рекреаційного потенціалів.

“Ми на прикладі сіл Запруття – Тростянка, Пилипи, Грушів, Кропивище – будуємо мережу зелених шляхів: велосипедних, кінних, пішохідних. На їхню карту нанесли об’єкти комерційної діяльності, таким чином формуємо для туристів мережу лікувальних послуг”, – розповідає виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

До кінця року у межах проєкту встановлять 12 інформаційних стендів та 20 вказівників, котрі вестимуть туристів до місцевостей, де ті зможуть оздоровитись та полікуватись. Загальна протяжність таких маршрутів становитиме 41,5 км, а вся інформація про них міститиметься на карті Google.

За словами Ігоря Мельничука, нині на об’єкті вже промарковано один із трьох зелених шляхів, який з’єднує села Корнич, Пилипи та Спас. Робота ще над двома ще триває.

“Другий – це лінія між селами Тростянка, Дебеславці, Пилипи, а третій маршрут з’єднуватиме Тростянку, Кропивище та Спас”, – підкреслив пан Мельничук.

 Довідково, проєкт здобув перемогу в конкурсі Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яку реалізує Асоціація “Єврорегіон Карпати-Україна” у рамках проєкту Карпатська мережа регіонального розвитку спільно з міністерством розвитку громад і територій України, Закарпатською. Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями, що фінансується за кошти Державного бюджету України.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено