Івано-Франківськ

Українців штрафуватимуть за маски на підборіддях

Кабмін подав на розгляд Верховної Ради два законопроєкти, які введуть відповідальність і для простих українців, і для підприємств за носіння

Якщо в транспорті або торговому центрі стягнути маску на підборіддя, то доведеться заплатити 170 гривень штрафу. Про це UA PRAVDA.

Кабінет міністрів України розробив новий законопроєкт, який повинен зобов’язати українців не просто носити медичні засоби захисту, але й робити це правильно. 

Якщо раніше за відсутність масок могли оштрафувати на 17 тис. грн, то зараз штраф буде посильним для будь-якого українця, що працює. Так, якщо, наприклад, прийти в торговий цент і надіти маску на підборіддя, оштрафувати можуть на 170 грн. А якщо порушити правила повторно, штраф становитиме вже 255 грн.

“Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, зокрема й респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, а також і виготовлених самостійно – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян “, – йдеться в законопроєкті.

Штрафи стосуватимуться і підприємств.

Карати будуть тих, хто впустить у громадський транспорт, торгові центри і будь-які інші заклади відвідувачів, у яких маски надіті на підборіддя. Їм доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн.

До слова, вчені Орегонського університету здоров’я і науки прийшли висновку, що навіть звичайна хірургічна маска знижує ризик зараження коронавірусом на 50-80%. Якщо ж обидві людини (і заражена, і здорова) перебувають у масках, ризик зараження буде незначним.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено