Івано-Франківськ

Які партії мають найбільший шанс на виборах до Івано-Франківської обласної ради (ОПИТУВАННЯ)

На виборах до Івано-Франківської облради місцеві партії наздоганяють лідерів.

Про це свідчать результати вуличного опитування 2 000 мешканців Івано-Франківщини віком від 18 років і старших, повідомив керівник Українського Інституту вивчення громадської думки Олександр Бухалов, 19 жовтня на пресконференції в інформаційному агентстві “Інтерфакс-Україна”, пише Главком.

“Проведене нами опитування, наводить на думку, що новою і однією з основних тенденцій виборів, і це стосується не тільки Івано-Франківщини, а й багатьох інших областей України, буде ще більший вплив місцевих партій. Чому? Бо вони зараз мають більше можливостей і фінансування. І вони легше підзвітні людям, які їх обрали”, – зазначив Олександр Бухалов.

Щодо рейтингу партій на виборах до Івано-Франківської облради високі шанси мають місцеві  партії. “Платформа громад” – на четвертому місці з 12,1% та “Українська Галицька Партія” – на шостому місці з 8,1%. Попереду першої партії лише “Свобода” (20,7%), “Європейська солідарність” (17,2%) та  “Батьківщина”(12,7%). “Слуга народу” з 8% йде одразу за місцевими партіями. Всі інші партії підтримують набагато менше людей. 

Не менш цікавий рейтинг партій на виборах до Івано-Франківської міської ради: “Свобода” – 25,3%, “Європейська Солідарність” – 17,2%, “Слуга народу” – 10,6%, “За майбутнє” – 8,7%, “Українська Галицька Партія” – 8,5%, “Батьківщина” – 7,4%, “Платформа громад” – 4,6%, “Удар” – 3,3%, “Голос” – 3,3%. Решта партій не набирають і 2%.  

 На запитання “Що для вас має більше значення при виборі кандидата на посаду мера/голови ОТГ/депутата міськради?” 44,8% відповіли, що проголосують за конкретного кандидата, незважаючи на те, яку партію він представляє. Людям вже не важливо обирати представника якоїсь всеукраїнської партії. Виборець йде голосувати за конкретну людину, яку він знає. Яка мешкає поруч.

Майже 44% важко відповісти на це питання – люди ще не визначились. І лише 11,3% (вчетверо менше і від перших, і від других) дають відповідь: довіряю конкретній партії та проголосую за неї та за її кандидата.  

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено