Івано-Франківськ

Вибір ПІК: кіно і книга

Щовихідних ми радимо прибічникам ПІК, яку книгу варто прочитати та який подивитися фільм.

Кіно

Сьогодні рекомендуємо  фантастично романтичну комедію – «Зависнути у Палм-Спрінгс». За мотивом нагадує фільм “День бабака”, така собі сучасна версія, але містить у собі багато цікавих деталей…навіть динозаври присутні.

Фільм новенький, за 2020 рік.

qq2 1 4

В результаті загадкового землетрусу в Палм-Спрінгс в печері з’являється не менше загадкова аномалія. Кожен, кого затягне всередину світіння, неминуче потрапляє під тимчасову петлю – і змушений постійно проживати один і той же день, 9 листопада.

1108 01

У круговороті часу опинилися Найлз та Сара. День, що повторюється не звичайний – це день весілля. Кожен новий день вони змушені слухати ті ж самі весільні тости та пісні… А ви хотіли б кожного дня проживати весілля, своє чи чиєсь?…Але не все так просто…у петлі часу троє людей.

Загалом, середня частина фільму, де обидва герої переживають непростий період свого … дня, може здатися глядачам кілька затягнутою і надуманою, але без неї не було б закінчення, та й сюжет вийшов би занадто одновимірним і нецікавим.

 

Книга

Філіп Дік «Затьмарення»  – роман, який поєднує елементи наукової фантастики і психологічної прози.

Книга однозначно не для всіх, більше підійде любителям такого жанру і тематики наркоманії.  Це немов потік свідомості.

Головний герой Фред, поліцейський під прикриттям, який полює на наркоторговців, і сам стає наркоманом.

402458 1

Це така собі антиутопія, де суспільство, остаточно підсіли «на голку» стрімко і планомірно рухається до свого виродження. З іншого боку, сюжет не обділений описами субкультури і гостро соціальних проблем. Причому, автор ніяк не засуджує дії героїв роману, вважаючи їх суто людським вибором. Намагається пояснити, чому сталося саме так, а не інакше. В деякій мірі, Філіп застерігає кожного свого читача від подібної долі, спонукає діяти завжди і всюди з позиції дорослості, обдуманості. Колись автор сам був жертвою наркотиків, і знає, про що говорить.

Цікавого вам читання та перегляду!

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено