Івано-Франківськ

Вибір ПІК: кіно і книга

Щовихідних ми радимо прибічникам ПІК, яку книгу варто прочитати та який подивитися фільм.

Кіно

А ви готові через декілька копійок влаштувати скандал на касі? Сьогодні рекомендуємо переглянути фільм про людину, яка готова  – фільм “Жмикрут” (“Жмот”) – це французький комедійний фільм 2016 року режисера Фреда Кавайе.

hqdefault

Франсуа Готьє – віртуозний скрипаль. Але за талант, як водиться, треба платити. У музиканта серйозний недолік: він неймовірно скупий. Манія економити перетворює його в одержимого, а будь-який платіж занурює в панічний жах.

Все, що цікавить героя – це як заощадити, не заплатити і примножити свої накопичення. Так і протікає життя Франсуа, поки на порозі його будинку не виникає мила дівчинка, яка назвала себе дочкою, а в оркестрі – нова симпатична віолончелістка. Чи зможе вона змінити природженого жаднюгу?

zhmot 2016 11

Книга
Сьогодні хочеться порадити книгу – Стівена Кінга, яка відкриває автора з нового боку – “Про письменство. Мемуари про ремесло”.

PIAR

Це – мабуть, сама незвичайна з книг Стівена Кінга. Книга, в якій автобіографічні, мемуарні мотиви сусідять не тільки з роздумами про письменницьке мистецтво взагалі, а й справжніми «професійними порадами тим, хто хоче писати, як Стівен Кінг». Як формується письменник? Які головні «секрети» його нелегкого «ремесла»? Що, відверто кажучи, взагалі необхідно знати і вміти людині, щоб його творіння очолювали міжнародні списки бестселерів? Ось лише деякі з питань, на які ви знайдете відповіді в цій книзі. Ви дійсно «хочете писати, як Стівен Кінг»? Тоді не пропустіть цю книгу. …

Книга складається з трьох основних частин. Перша частина – автобіографічна. Друга – власне секрети письменницького ремесла. Частина третя – трагічний випадок, в результаті якого автор був збитий на дорозі фургоном і ледь залишився живим.

А ось декілька цитат із книги:

  • Якщо пишеш (книги, або картини, або ліпиш, або співаєш – все одно), хтось обов’язково спробує тобі вселити почуття сорому за це.
  • Дайте собі урочисту обіцянку ніколи не писати “атмосферні опади”, якщо можна сказати “дощ”…

Цікавого вам читання та перегляду!

З Вами Надя Дзінько, ПІК.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено