Івано-Франківськ

Не вистачило грошей, тому оперативної інформації від ЦВК не буде

В ЦВК знайшли винного у відсутності швидких відомостей про вибори, що завершилися. Винним виявився коронавірус.

Bez nazvanyya 1 4

Оперативної інформації від ЦВК не буде, оскільки не вистачило грошей на розширення функцій системи “Вибори”. Тому голосування закінчилось, але підсумкова інформація про кількість виборців, що брали участь у виборах, буде пізніше, повідомляє ЦВК, пише ПІК.

Центральна виборча комісія повідомила на своєму сайті, що  відповідно до Виборчого кодексу України не уповноважена отримувати оперативну інформацію про явку виборців на місцевих виборах упродовж дня голосування.

“Інформаційно-аналітична система “Вибори”, яка теоретично могла б автоматично передавати всі дані відразу до Комісії, поки що не розгорнута до рівня ТВК. У звʼязку з обмеженням фінансування, спричиненого пандемією COVID-19, на ці цілі не було виділено відповідних коштів”, – йдеться у повідомленні ЦВК.

Таким чином, зазначають у ЦВК,  дільничні виборчі комісії подають дані до територіальних виборчих комісій. Своєю чергою міські, районні в місті, сільські, селищні виборчі комісії передають інформацію, зокрема щодо кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях на момент закінчення голосування (20 годину), відповідним органам ведення Державного реєстру виборців для подальшої передачі цієї інформації до ЦВК.

Остаточну офіційну інформацію щодо кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях на момент закінчення голосування, ЦВК зможе оприлюднити лише після її надходження до Комісії від органів ведення ДРВ та подальшого опрацювання і узагальнення, зазначає Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК.

Нагадаємо, що сьогодні, 25 жовтня, українці голосували на місцевих виборах. Вони обирали депутатів до міських, обласних, районних рад, а також голів об’єднаних територіальних громад.

До слова, якщо жоден з кандидатів на посаду голови ОТГ не набирає понад 50% голосів в першому турі, тоді відбудеться другий.

Читайте також:

Як голосували ввечері франківські “БАМ” та “Каскад” (ФОТО)

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено